BİTLİS / HİZAN - Karasu Yatılı Bölge Ortaokulu

KİTAPLAR EN YAKIN DOSTTUR

Okuyan, sorgulayan inançlı ve kendini yetiştirmiş nesiller yetiştirmek adına okulmuzda düzenli olarak kitap okuma saati etkinlikleri kapsamında kitap okuyoruz. Öğrenciler belli günlerde okudukları kitap hakkında tartışma yapıp kitaptaki mesajları daha etkili bir şekilde kazanıyorlar. Kitaplar okunduktan sonra da öğrencilere bir sınav uygulanır ve kazanımlara en iyi ulaşan öğrenci ödüllendirilir. Kitaplarla dost olan neslin ilim yolunda yükseleceği düsturu ile dost kitaplarla el ele...

Mrt

Peygamber efendimiz “Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü't-Teravih, 1; Müslim, Salâtü'l-Müsâfirîn, 173) buyurarak müminleri teravih namazlarını kılmaya teşvik etmiştir.

Mrt

Hizan İlçe Sağlık Müdürlüğü okulumuzda 8.Sınıflara yönelik 'ERGENLİK ÇAĞI DÖNEMİ' Eğitimini verdiler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Türk askerinin vatanını canı pahasına savunduğu bu zafer, tüm dünyaya Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir.

Ancak bu zaferin kazanılması, büyük bir bedelle gelmiştir. Binlerce Türk askeri, vatanı için şehit olmuştur. Bugün, onların kahramanlıklarını ve fedakarlıklarını anmak için buradayız.

Çanakkale savaşı, sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda bir milletin direniş ve kararlılığının en güzel örneğidir. Çünkü Çanakkale'de savaşan askerlerimiz, sadece silahlarıyla değil, imanlarıyla da savaşmışlardır. Onların vatan sevgisi ve inançları, düşmanın karşısında asla yenilmeyecek kadar güçlüydü.

Bugün, şehitlerimizin ruhlarına saygıyla eğiliyoruz. Onların vatan için verdiği mücadeleyi unutmamalıyız ve hepimiz, vatanımızı korumak için elimizden geleni yapmalıyız. Onların fedakarlıkları sayesinde, bugün özgürce yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurabildik.

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onların kahramanlıkları, Türk milletinin kalbinde her zaman yaşayacak. Ruhları şad olsun.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü tören,öğrencilerimizin şiirleri ve duygu dolu konuşmalarıyla kutlandı.

Kas

OOkulumuz İlçe Kültür merkezinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99.yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştiren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tören,öğretmenlerimizin sergilediği gösterilerle ,öğrencilerimizin anlamlı konuşmaları,şiirleri ve neşeli oyunlarıyla coşkulu bir bayram havasında kutlandı.

Kas

Okulumuz öğrencilerine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından uyuz eğitimi semineri verildi.

Mrt

Ergonomi Kavramı dikkate alınarak Ürün tasarlama çalışması yapıldı.